| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Romana
Založený: 05 august 2007 Príspevky: 287
|
Zaslal: St 3. februára 2010, 13:24 Predmet: Hladame pomoc s pridavanim textov na stranku |
|
|
Hladame niekoho max. zodpovedneho, ktory by mal cas a chut pomoct Bobymu s nasou web strankou. Boby ma svoju pracu, v ktorej velakrat travi cele dni a my zas mame narazovo vela textov a zmien, ktore potrebujeme promptne dostat na stranku. Mozete pisat na forum, alebo volat na tel.c. 0918 564466  |
|
Návrat hore |
|
 |
LadyTrixiKe
Založený: 22 október 2007 Príspevky: 284 Bydlisko: Košice
|
|
Návrat hore |
|
 |
robertgonda
Založený: 14 apríl 2009 Príspevky: 8
|
Zaslal: Št 4. februára 2010, 18:32 Predmet: |
|
|
Stránka www.uvplp.sk je vypracovaná v redakčnom systéme Typo3 http://typo3.org/.
Pre obsluhu je potrebné krátke zaškolenie.
Problémom však nie je samotné pridávanie článkov, ale ich úprava.
Rozpíšem podrobnejšie:
1. odstránenie pôvodného formátovania textu (z Wordu alebo Gmailu)
2. nové zalomenie odstatvcov (ak bolo odstránené v predošlom kroku)
3. oprava chýb (hlavne pravopisných, ale aj štylystických, aby sa to dobre čítalo; slovenčina musí byť perfektná
4. a hlavne úprava dodaných obrázkov (zmenšenie na potrebný rozmer a úprava veľkosti každého súboru JPEG); toto zaberá množstvo času
Záver
Kvalitne pripravený článok je na stránke za pár minút.
Takže skôr potrebujeme redaktora, ktorý by podľa mojich pokynov tieto veci zvládol, takže by slúžil ako "filter medzi" záplavou článkov a ich finálnym umiestnením na stránke.
--------------------
Úprava fotografií
- úprava orientácie - otočenie, ak je potrebné
- kvalitnejšie: max rozmer 600 - 800 px (dlhšia strana)
- menej kvalitné: max rozmer 300 - 600 px (dlhšia strana)
- formát: JPG
- kompresia: podľa potreby - tak aby súbor bol čo najmenší, ale súčasne aby nebola kompresiou znížená kvalita fotografie (treba sa s tým pohrať, najlepšie vo Photoshop-e); veľkosť výsledného súboru sa väčšinou pohybuje od 50 kB do 150 kB
Naposledy upravil robertgonda dňa Ut 9. februára 2010, 11:24, celkom upravené 2 krát. |
|
Návrat hore |
|
 |
maybe74
Založený: 06 február 2010 Príspevky: 1
|
Zaslal: So 6. februára 2010, 15:29 Predmet: pomoc s pisanim textov |
|
|
Ahoj, precitala som si, ze potrebujete pomoc s textami, ich upravou, stylistikou a vkladanim na net. Rada pomozem, pracujem v skolstve, takze s pisanim a korekturou problem nie je. Ak mate zaujem tak sa ozvite, budem sa tesit. maybe |
|
Návrat hore |
|
 |
smiesko13
Založený: 28 august 2007 Príspevky: 25
|
Zaslal: So 6. februára 2010, 16:49 Predmet: |
|
|
Aj ja mozem obcas pomoct. Robim aj skolsky casopis, tak snad to zvladnem. Nie som sice slovencinarka, ale pravopis ovladlam.  |
|
Návrat hore |
|
 |
robertgonda
|
Zaslal: Po 15. februára 2010, 15:09 Predmet: úprava fotografií |
|
|
Tak ako, nikto si netrúfa na tie fotografie?
Veľmi by to pomohlo. |
|
Návrat hore |
|
 |
LadyTrixiKe
Založený: 22 október 2007 Príspevky: 284 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Po 15. februára 2010, 19:08 Predmet: |
|
|
tak ja by som mohla ale urcite to nebudem robit hned ako mi to dojde ale tak den az dva to potrva |
|
Návrat hore |
|
 |
lubka.b
Založený: 17 február 2008 Príspevky: 9 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Št 18. februára 2010, 20:44 Predmet: |
|
|
Ahoj, ja by som v pohode mohla pridávať aj upravovať články aj s fotografiami. Ovládam nejaké tie základy HTML, PSP aj Coreldraw. Študujem slovenčinu na VŠ, takže s gramatickými a štylistickými úpravami by nebol žiadny problém. Času mám viac ako dosť, pri nete sedím takmer stále, takže ak ešte treba pomôcť, som tu barassoova@gmail.com |
|
Návrat hore |
|
 |
robertgonda
|
Zaslal: Ut 23. februára 2010, 11:17 Predmet: pre: lubka.b |
|
|
lubka.b: Poslal som Vám mailom nejaké fotografie na úpravu. |
|
Návrat hore |
|
 |
robertgonda
|
|
Návrat hore |
|
 |
robertgonda
|
Zaslal: Št 11. marca 2010, 15:52 Predmet: CMS Typo3 |
|
|
Nemá niekto skúsenosti s prácou v redakčnom systéme Typo3 (úprava obsahu stránok)? Korekcie by sa robili priamo na stránke www.uvplp.sk, lebo cez maily v tom strácam prehľad. |
|
Návrat hore |
|
 |
bq
Založený: 14 marec 2010 Príspevky: 1
|
Zaslal: Ne 14. marca 2010, 22:27 Predmet: typo3 |
|
|
Zdravim,
o typo3 som si len precital na ich stranke (proste cms), ale aj tak sa tiez hlasim ako zaujemca na pomoc s nahadzovanim clankov na uvp web. Co sa tyka fotiek, tak otocenie a resize myslim nieje problem. Mna by konkretne zaujimala sekcia 'utulkaci v novom domove', ale uvidim(e) ako sa to vyvinie. Mail je v profile.
Ohladom prispevku : 'Prosím o jazykovú korekciu textu', stylisticky sa mi paci (je/nieje ok?), pokial ide len o ohackovanie, tak by mohol vyzerat takto:
Brigáda 6.3.2010
Cestou na útulok som si myslela, že chladné počasie a svieži 'vánok' odradí každého, kto mal v pláne prísť na brigádu. Bola som milo prekvapená a rada, že som sa mýlila
Chcem sa poďakovať všetkým dobrovoľníkom, ktorí nám prišli pomôcť s opravami kotercov, s narúbaním dreva a s vyprataním okolia budovy, kde sa coskoro vybuduje výbeh pre šteniatka umiestnené v budove. A samozrejme ďakujeme malej Emke, ktorá spolu s ockom venčila našich psíkov  |
|
Návrat hore |
|
 |
robertgonda
|
Zaslal: Po 22. marca 2010, 12:28 Predmet: brigáda... |
|
|
Vďaka za úpravu textu, už som to hodil na stránku:
http://uvplp.sk/index.php?id=261
O štylistiku ani tak nešlo v tomto prípade, skôr to "oháčkovanie" (diaktritika)  |
|
Návrat hore |
|
 |
|