Obsah fóra UVP Fórum
 FAQ   Hľadať   Zoznam užívateľov   Užívateľské skupiny   Registrácia   Nastavenia   Súkromné správy   Prihlásenie 
Hladame pomoc s pridavanim textov na stranku

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra UVP Fórum -> Mix
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  

Autor

Správa

Romana

Založený: 05 august 2007

PríspevokZaslal: St 3. februára 2010, 13:24    Predmet: Hladame pomoc s pridavanim textov na stranku

Odpovedať s citátom

Hladame niekoho max. zodpovedneho, ktory by mal cas a chut pomoct Bobymu s nasou web strankou. Boby ma svoju pracu, v ktorej velakrat travi cele dni a my zas mame narazovo vela textov a zmien, ktore potrebujeme promptne dostat na stranku. Mozete pisat na forum, alebo volat na tel.c. 0918 564466 Smile

Návrat hore

Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail

LadyTrixiKe

Založený: 22 október 2007

PríspevokZaslal: St 3. februára 2010, 20:19    Predmet:

Odpovedať s citátom

podla toho v com je robena stranka ... mozes sa bobiho spytat ? casu mam doobedu kopu Very Happy a pristup na internet mam cez dasu ale myslim ze mi povoli o hodinku dve viac v dobro utulku Very Happy

Návrat hore

Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky

robertgonda

Založený: 14 apríl 2009

PríspevokZaslal: Št 4. februára 2010, 18:32    Predmet:

Odpovedať s citátom

Stránka www.uvplp.sk je vypracovaná v redakčnom systéme Typo3 http://typo3.org/.
Pre obsluhu je potrebné krátke zaškolenie.

Problémom však nie je samotné pridávanie článkov, ale ich úprava.
Rozpíšem podrobnejšie:
1. odstránenie pôvodného formátovania textu (z Wordu alebo Gmailu)
2. nové zalomenie odstatvcov (ak bolo odstránené v predošlom kroku)
3. oprava chýb (hlavne pravopisných, ale aj štylystických, aby sa to dobre čítalo; slovenčina musí byť perfektná Smile
4. a hlavne úprava dodaných obrázkov (zmenšenie na potrebný rozmer a úprava veľkosti každého súboru JPEG); toto zaberá množstvo času Crying or Very sad

Záver
Kvalitne pripravený článok je na stránke za pár minút.
Takže skôr potrebujeme redaktora, ktorý by podľa mojich pokynov tieto veci zvládol, takže by slúžil ako "filter medzi" záplavou článkov a ich finálnym umiestnením na stránke.

--------------------
Úprava fotografií
- úprava orientácie - otočenie, ak je potrebné
- kvalitnejšie: max rozmer 600 - 800 px (dlhšia strana)
- menej kvalitné: max rozmer 300 - 600 px (dlhšia strana)
- formát: JPG
- kompresia: podľa potreby - tak aby súbor bol čo najmenší, ale súčasne aby nebola kompresiou znížená kvalita fotografie (treba sa s tým pohrať, najlepšie vo Photoshop-e); veľkosť výsledného súboru sa väčšinou pohybuje od 50 kB do 150 kB

Naposledy upravil robertgonda dňa Ut 9. februára 2010, 11:24, celkom upravené 2 krát.

Návrat hore

Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu

maybe74

Založený: 06 február 2010

PríspevokZaslal: So 6. februára 2010, 15:29    Predmet: pomoc s pisanim textov

Odpovedať s citátom

Ahoj, precitala som si, ze potrebujete pomoc s textami, ich upravou, stylistikou a vkladanim na net. Rada pomozem, pracujem v skolstve, takze s pisanim a korekturou problem nie je. Ak mate zaujem tak sa ozvite, budem sa tesit. maybe

Návrat hore

smiesko13

Založený: 28 august 2007

PríspevokZaslal: So 6. februára 2010, 16:49    Predmet:

Odpovedať s citátom

Aj ja mozem obcas pomoct. Robim aj skolsky casopis, tak snad to zvladnem. Nie som sice slovencinarka, ale pravopis ovladlam. Smile

Návrat hore

robertgonda

PríspevokZaslal: Po 15. februára 2010, 15:09    Predmet: úprava fotografií

Odpovedať s citátom

Tak ako, nikto si netrúfa na tie fotografie?
Veľmi by to pomohlo.

Návrat hore

LadyTrixiKe

Založený: 22 október 2007

PríspevokZaslal: Po 15. februára 2010, 19:08    Predmet:

Odpovedať s citátom

tak ja by som mohla ale urcite to nebudem robit hned ako mi to dojde ale tak den az dva to potrva

Návrat hore

Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky

lubka.b

Založený: 17 február 2008

PríspevokZaslal: Št 18. februára 2010, 20:44    Predmet:

Odpovedať s citátom

Ahoj, ja by som v pohode mohla pridávať aj upravovať články aj s fotografiami. Ovládam nejaké tie základy HTML, PSP aj Coreldraw. Študujem slovenčinu na VŠ, takže s gramatickými a štylistickými úpravami by nebol žiadny problém. Času mám viac ako dosť, pri nete sedím takmer stále, takže ak ešte treba pomôcť, som tu Smile barassoova@gmail.com

Návrat hore

Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail

robertgonda

PríspevokZaslal: Ut 23. februára 2010, 11:17    Predmet: pre: lubka.b

Odpovedať s citátom

lubka.b: Poslal som Vám mailom nejaké fotografie na úpravu.

Návrat hore

robertgonda

PríspevokZaslal: Št 11. marca 2010, 15:42    Predmet: Prosím o jazykovú korekciu textu

Odpovedať s citátom

Brigáda 6.3.2010

Cestou na utulok som myslela, ze chladne pocasie a sviezi "vanok" odradi kazdeho, kto mal v plane prist na brigadu. Bola som milo prekvapena a rada, ze som sa mylila Smile

Chcem sa podakovat vsetkym dobrovolnikom, ktori nam prisli pomoct s opravami kotercov, s narubanim dreva a s vypratanim okolia budovy, kde sa coskoro vybuduje vybeh pre steniatka umiestnene v budove. A samozrejme dakujeme malej Emke, ktora spolu s ockom vencila nasich psikov Smile

--
Upravený text len vložte ako ďalší príspevok.
Vďaka.

Návrat hore

robertgonda

PríspevokZaslal: Št 11. marca 2010, 15:52    Predmet: CMS Typo3

Odpovedať s citátom

Nemá niekto skúsenosti s prácou v redakčnom systéme Typo3 (úprava obsahu stránok)? Korekcie by sa robili priamo na stránke www.uvplp.sk, lebo cez maily v tom strácam prehľad.

Návrat hore

bq

Založený: 14 marec 2010

PríspevokZaslal: Ne 14. marca 2010, 22:27    Predmet: typo3

Odpovedať s citátom

Zdravim,
o typo3 som si len precital na ich stranke (proste cms), ale aj tak sa tiez hlasim ako zaujemca na pomoc s nahadzovanim clankov na uvp web. Co sa tyka fotiek, tak otocenie a resize myslim nieje problem. Mna by konkretne zaujimala sekcia 'utulkaci v novom domove', ale uvidim(e) ako sa to vyvinie. Mail je v profile.

Ohladom prispevku : 'Prosím o jazykovú korekciu textu', stylisticky sa mi paci (je/nieje ok?), pokial ide len o ohackovanie, tak by mohol vyzerat takto:

Brigáda 6.3.2010

Cestou na útulok som si myslela, že chladné počasie a svieži 'vánok' odradí každého, kto mal v pláne prísť na brigádu. Bola som milo prekvapená a rada, že som sa mýlila Smile

Chcem sa poďakovať všetkým dobrovoľníkom, ktorí nám prišli pomôcť s opravami kotercov, s narúbaním dreva a s vyprataním okolia budovy, kde sa coskoro vybuduje výbeh pre šteniatka umiestnené v budove. A samozrejme ďakujeme malej Emke, ktorá spolu s ockom venčila našich psíkov Smile

Návrat hore

robertgonda

PríspevokZaslal: Po 22. marca 2010, 12:28    Predmet: brigáda...

Odpovedať s citátom

Vďaka za úpravu textu, už som to hodil na stránku:
http://uvplp.sk/index.php?id=261

O štylistiku ani tak nešlo v tomto prípade, skôr to "oháčkovanie" (diaktritika) Smile

Návrat hore

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra UVP Fórum -> Mix Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Prejdi na: